Castellet i la Gornal

Castellet i La Gornal és el municipi més al sud de la comarca de l'Alt Penedès, aquesta situació geogràfica i la seva gran extensió (46,8km²) el fan limítrof amb les comarques del Garraf i el Baix Penedès.

La seva població es reparteix entre set nuclis històrics, varies urbanitzacions i un gran nombre de masies i petits disseminats, aquesta configuració li dona caràcter rural i de gran dispersió en el territori, fet que contrasta amb la resta dels municipis veïns.

Al bell mig del terme municipal trobem l'embassament del Foix on el nivell de les seves aigües s'ha mantingut alt i estable durant els darrers anys, fet que ha permès el creixement d'una vegetació típica d'aiguamoll i ribera i on de forma gradual i progressiva s'hi ha establert una fauna molt variada.

Amb l'aprovació del pla especial del Parc del Foix al 1993 es van protegir 19Km² d'aquest territori i es va crear el Consorci del Parc del Foix que té la finalitat de gestionar i preservar la biodiversitat d'aquests magnífics partges naturals.

Darrera actualització: 27.07.2022 | 11:13
Darrera actualització: 27.07.2022 | 11:13