Sistema d'Alertes de Protecció Civil

Dijous, 6 d'abril de 2023 a les 00:00

El pròxim 12 d'abril Interior provarà el servei de simulacres a les comarques del Camp de Tarragona, l'Alt Penedès i les Terres de l'Ebre. Els habitants d'aquestes zones rebran un missatge que explicarà que es tracta d'un simulacre i informarà de l'activació del servei.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan rebis el missatge també es produirà la notificació per vibració.

Es preveu que l'horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments, en funció de les necessitats del CECAT.

Aquest servei no serà per a tothom ni per a totes les circumstàncies, sinó que es reservarà per a causes com incendis, inundacions i explosions i només les rebran els "smartphones" o telèfons intel·ligents que estiguin a prop de la incidència.

Aquest servei s'engega després que, al juny, s'aprovés una directiva europea que obliga els estats de la UE a aplicar aquest sistema d'alertes.

 

Què haig de fer per rebre-les?

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

Android versió 11 o superior
iOs versió 15.6 o superior

En el cas d'Android, no permeten desactivar la recepció d'aquestes alertes i en el cas d'iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

Darrera actualització: 06.04.2023 | 10:52