Sender de la Via Augusta al seu pas pel Penedès

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 00:00

 

La Via Augusta

una passejada amb més de 2.000 anys d’història

 

Què és la Via Augusta Penedès?

Legionaris, comerciants, pagesos, funcionaris, vilatans... tots ells van desfilar al llarg de l’antiga via de comunicació que, en els seus 1.500 km, recorria el territori entre Cadis i els Pirineus i enllaçava la península amb la capital de l’Imperi, la poderosa Roma. Era una via més de l’extensa xarxa de carreteres -80.000 km- que va teixir l’Imperi al llarg i ample del seu territori, des del Sàhara fins a Àsia.

Coneguda abans de la romanització com a Via Heraclea, el traçat de la Via Augusta seguia la ruta d'un antic camí ibèric que, al segle II aC, les tropes romanes van habilitar com a calçada. 

A peu, en llitera, sobre animals o en carro, al llarg del camí el viatjant trobava, entre ciutat i ciutat, fondes i parades per alimentar els animals de tir i reparar els carros.

El Penedès ha recreat el traçat de la Via Augusta al seu pas per la comarca per convertir-lo en una proposta que permet descobrir el territori tal i com és:  Un paisatge ple de camins, carrerades i corriols que configuren un mosaic de vinyes que canvia de color a cada estació.

Darrera actualització: 09.04.2019 | 10:09