Pautes per la seguretat de la revetlla de Sant Joan 2021

Dimarts, 8 de juny de 2021 a les 00:00

 

Pautes per la seguretat de la revetlla de Sant Joan 2021

La revetlla de Sant Joan del 23 al 24 de juny es caracteritza per la celebració de diverses activitats de caràcter tradicional i també d’oci en grups. Aquestes activitats contenen dos elements de risc importants: d’una banda, l’ús del foc (pirotècnia, fogueres, baixada de la flama del Canigó, falles i similars), i de l’altra, la concentració de persones a l’entorn de l’ús del foc i també d’àpats (amb l’element tradicional de les coques) i festes, tant organitzades com en espais improvisats.
Pel que fa al primer risc, i específicament respecte a la pirotècnia, és habitual la realització d’una campanya de sensibilització a la població per part de Protecció Civil, sota el concepte de Revetlla Segura.
Pel que fa a concentració de persones, es relaciona directament amb els factors de risc de contagi de la COVID-19, especialment en el cas de les trobades no organitzades amb consum d’aliments o begudes on és difícil mantenir les mesures de prevenció, sobretot la distància i l’ús de mascareta.
Atesos els aspectes abans indicats, es recullen tot seguit les principals pautes per al desenvolupament d’una Revetlla Segura, que incorporen els aspectes relatius a l’ús de pirotècnia i també de concentració de persones.
La idea principal és que cal orientar la celebració cap a activitats de format reduït amb un nombre baix de persones i evitar les aglomeracions en espais no controlats o activitats no organitzades, sobretot en els espais habituals. Pel que fa a les activitats organitzades, tant les de cultura popular com altres, estan permeses per la normativa sempre que compleixin les restriccions pròpies de cada tipus d’activitat i se segueixi el pla sectorial. En general, cal adaptar les activitats per garantir que no es generen aglomeracions i que hi ha un control dels espais.

 

 

 

Darrera actualització: 08.06.2021 | 14:07