Lliurament del Pla Director de l'ermita i el paratge de Lourdes

Dilluns, 19 de desembre de 2022 a les 00:00

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Castellet i la Gornal va ser l'escenari on Pere Pons, President delegat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de Diputació de Barcelona, va lliurar a l'alcalde Xavier Revuelta el Pla Director de l'ermita i el paratge de Lourdes.

El Pla director té per objectiu definir i diagnosticar els problemes dels elements, edificis i entorn que conformen el paratge i l'ermita de Lourdes, des dels punts de vista històrico-arquitectònic, constructiu, funcional i paisatgístic, amb la finalitat de definir uns objectius i propostes per poder realitzar amb garanties les futures fases restauradores i posada en ús del lloc.

El conjunt de l'ermita de Lourdes el conformen diverses construccions: l'ermita pròpiament, una edificació que feia les funcions de bar-restaurant, un habitatge-masoveria que formava part del Molí d'en Galters, una gruta, una antiga font d'aigua i un conjunt de terrasses i escales exteriors que envolten l'ermita. En l'actualitat tot el conjunt presenta un estat d'abandonament i deteriorament notable.

El pla director preveu unes inversions que superen els 4,5 M€ dividides en 40 fases de quanties diverses, amb propostes que se centren en millorar l'accessibilitat al paratge, alliberar l'àmbit del Parc Natural del Foix de l'accés general de vehicles i aparcament, rehabilitar els edificis existents, recuperació dels elements de paisatge colgats per la vegetació i recuperar el paratge com a lloc de trobada on desenvolupar activitats culturals i lúdiques.

En finalitzar l'acte, l'alcalde Xavier Revuelta va convidar al diputat Pere Pons a signar el llibre d'honor de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 19.12.2022 | 09:52

Imatges