L’Ajuntament de Castellet i la Gornal presenta el seu Pla Estratègic de Turisme pels quatre anys vinents

Dilluns, 15 d’abril de 2024

El Pla Estratègic de Turisme de Castellet i la Gornal es basa en apostar per la diversificació del turisme, crear nova oferta turística involucrant els agents turístics privats i apostar per un turisme sostenible i de qualitat.

El passat dijous 11 d’abril, a les Bodegues Pinord-Mas Muntanyans, va tenir lloc l’acte de presentació del Pla Estratègic de Turisme de Castellet i la Gornal, pla que té com a objectiu principal definir el model turístic de Castellet i la Gornal per a potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al turisme i vertebrar una oferta sostenible i de qualitat. Aquest projecte ha estat realitzat gràcies al recurs tècnic de Planificació i gestió turística de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme atorgat dins el marc del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona (2023).

En aquest acte, hi van ser presents diferents agents turístics del municipi principalment cellers i allotjaments, tanmateix, veïns i veïnes del municipi van poder conèixer la proposta presentada per part de la consultora DECABA, empresa encarregada de desenvolupar l’estudi.

En Xavier Revuelta, alcalde de Castellet i la Gornal, va obrir l’acte posant èmfasi a la necessitat de disposar d’una eina de planificació turística per tal de continuar apostant pel desenvolupament del municipi com a destinació, a la vegada que va destacar la importància que els agents turístics siguin un dels principals actors implicats, conjuntament amb l'administració pública. Tanmateix, l’alcalde va destacar com a acció proposada la millora dels camins i les vies de comunicació del municipi per tal de fomentar el cicloturisme i la mobilitat sostenible.

Tot seguit, el President del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Lluís Valls, va adreçar-se a les persones assistents tot exposant la situació actual de creixement turístic a la comarca i la importància de la implicació dels municipis per aconseguir del Penedès una destinació turística sostenible i de qualitat. També, Valls, va fer referència a la necessitat d’apostar per la sostenibilitat, sostenibilitat turística, econòmica i social.

El Pla Estratègic de Turisme de Castellet i la Gornal està compost per diferents línies d’actuació les quals són la cooperació i treball en xarxa, la singularitat i identitat, les infraestructures turístiques i la digitalització i promoció, i per a cada àmbit s’ha treballat una
proposta d’accions a dur a terme les quals seran aplicades per part de l’Ajuntament gràcies a disposar d’una tècnica de turisme emmarcat en el programa del Servei de Tècnic de Turisme Compartit del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

Finalment, a càrrec de Bodegues Pinord es va poder gaudir d’una degustació dels seus productes i gaudir de les vistes privilegiades que ofereixen el seu celler situat a Sant Marçal.

Darrera actualització: 16.04.2024 | 10:14