L'Ajuntament de Castellet i la Gornal celebra la 1a Taula de Turisme amb participació ciutadana i teixit associatiu

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

El passat dimarts 29 de novembre va tenir lloc la 1a Taula de Turisme oberta a tota la participació ciutadana, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Castellet i la Gornal, i hi van participar 16 persones. Entre aquestes persones hi havia representació de Castellet (56,25%), Torrelletes (12,5%), Clariana (12,5%), Les Masuques (12,5%) i Sant Marçal (6,25%).

Aquesta trobada pretenia presentar a la població local les iniciatives turístiques actuals i exposar les noves accions planificades per l'any vinent, tot creant un espai obert de debat i participatiu per tal de conèixer l'opinió dels ciutadans i tenir en compte el seu punt de vista en la redacció del Pla d'Acció turística 2023.

Durant la jornada, es va remarcar la riquesa paisatgística i natural on es troba Castellet i la Gornal, la privilegiada ubicació dins el territori Penedès i el potencial turístic que es pot aconseguir amb una bona gestió del territori.

Finalment, es va fer una posada en comú de les necessitats que es plantegen des dels diferents perfils participants, tot recollint la informació per tal d'estudiar-la i tenir-la en compte en el procés de redacció del Pla d'Acció Turística. És en aquest moment en que van sorgir diferents punts de vista i diversitat d'opinions vers el turisme.

El nucli de Castellet presenta una problemàtica de massificació durant els caps de setmana i dificultat d'aparcament, aquest fet afecta negativament al benestar de la població local. És per aquest motiu que expressen el seu descontentament amb el turisme i preferirien apostar per una diversificació dels visitants dins el municipi i potenciar altres recursos patrimonials. A la vegada que es demana la necessitat de regular les entrades i estacionaments dins el casc antic i facilitar l'aparcament als visitants a un espai extern.

Per altra banda, es van fer aportacions de propostes interessants com ara la creació de vies de vianants per a connectar diferents nuclis de població, fet que seria positiu per a la mobilitat de la ciutadania i a la vegada fomentaria la diversificació del turisme. També van sortir propostes d'incentivació del respecte pel medi ambient i la necessitat de controlar la gestió de residus dels visitants.

I per últim, es valora molt assertivament el fet de crear espais de participació on els habitants de Castellet i la Gornal poden donar la seva opinió i es poden debatre fets que afecten la seva vida quotidiana, tenint en compte la població local en les accions que es proposin.

La previsió és de realitzar-ne més taules de turisme durant l'any 2023, potser a petició dels assistents en les dues taules realitzades, aquesta vegada conjuntament entre el sector privat i la població local, per a posar en comú diferents punts de vista.

Per part de l'Ajuntament, es vol continuar treballant col·lectivament, entre el sector privat i l'administració pública, a la vegada que tenint en compte la participació ciutadana, per tal de fomentar un desenvolupament turístic sostenible i de qualitat.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 11:17

Imatges