Inauguració del Centre Cívic de Sant Marçal

Dijous, 9 de desembre de 2021 a les 00:00

L'alcalde de Castellet i la Gornal, Miguel Delgado, ha inaugurat aquest dimecres 8 de desembre el Centre Cívic de Sant Marçal que va comptar amb la presència de Xesco Gomar, President delegat de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona

En el discurs d'inauguració Xesco Gomar va agrair l'acolliment per part del municipi i va adquirir un nou compromís, realitzar una nova inversió en l'edifici dotant-lo de plaques solars perquè sigui autosuficient des del punt de vista energètic.

Per part seva, Miguel Delgado va fer un recorregut històric de l'edifici i de la seva rehabilitació en la qual s'ha intentat mantenir l'esperit de l'antiga escola conservant el mosaic realitzat pels veïns, les columnes característiques i els bol·lards que coronaven la teulada. L'alcalde també va adquirir nous compromisos amb els presents, renovació de l'enllumenat de les masies i sendes depuradores noves per Sant Marçal i les Masuques. Tot seguit, va convidar als assistents a entrar en el Centre Cívic i veure la reforma i l'exposició fotogràfica.

En l'exposició fotogràfica es fa un recorregut de com era l'antiga escola de Sant Marçal, el deteriorament de l'edifici i la seva reconstrucció. Però el que més interès va despertar en els presents van ser les fotografies dels antics alumnes. Les persones majors es buscaven entre les imatges i recordaven la seva infància.

L'acte va finalitzar amb un aperitiu a càrrec de la Braseria 101 bocatas on els "callos", la fideua i el cava van ser els protagonistes.

Darrera actualització: 09.12.2021 | 13:42