Estudi del fons de l'embassament del pantà del Foix

Dimarts, 4 de juliol de 2023 a les 00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua ha fet un encàrrec a l'empresa Seabots amb l'objectiu d'obtenir dades del fons de l'embassament del pantà del Foix, de manera que puguin determinar la profunditat real a tot l'embassament per fer càlculs de sedimentació i evolució del rebliment de l'embassament.

Per aconseguir aquestes dades, han desplegat unitats robòtiques al pantà, fan servir un USV (Unmanned Surface vehicle) de l'empresa Seabots, fabricants, anomenat SB 100 PRO equipat amb una sonda multifeix Wassp S3R.

Amb l'ús aquestes eines de tecnologia avançada són capaços de desplegar en zones d'aigües confinades, de difícil accés, amb risc pels operaris d'una forma fàcil, ràpida i efectiva. Desplegar embarcacions convencionals es complica en zones com aquesta.

Aquest dron marí és capaç de treballar de forma autònoma, comptant amb pilot automàtic, càmera frontal, sensors de proximitat entre d'altres. Integra una sonda multifeix en aquest cas, capaç d'obtenir centenars de milers de punts batimètrics amb precisió centimètrica.

La finalitat d'aquest encàrrec serà obtenir un núvol de punts que reprodueixi el fons de l'embassament, que juntament, amb les dades topogràfiques que també es prenen, tenir un mapa en detall i de precisió de tota la conca de l'embassament del Foix.

Darrera actualització: 07.07.2023 | 08:15

Imatges