Cicle de xerrades sobre la gestió de les adolescències

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 00:00

El Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitza aquestes xerrades per donar eines i respostes a les famílies interessades en qualsevol aspecte relacionat amb el consum de substàncies, l’ús de les pantalles i la millora de les relacions familiars.

Fins ara s’han fet 4 xerrades: la primera, a l’Institut Vilafranca 2 i hi van participar 27 persones; la segona xerrada, a l’Institut Escola Jacint Verdaguer i hi van participar 31 persones; la tercera, a l’Institut de Gelida i hi van participar 48 persones, i la quarta, a Mediona i hi van participar 20 persones.

Les properes xerrades es faran el 23 de març a l’Institut Milà i Fontanals, os es parlarà sobre l’acompanyament des de les famílies per a un ús responsable de les pantalles, i el 19 d’abril a l’Institut de l’Alt Foix, on es parlarà sobre els primers consums de substàncies.

El Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal també forma i assessora en abordatge educatiu del consum de drogues a professionals dels àmbits de la Salut, Educació, Joventut i Serveis Socials i a altres agents socials. Durant l’any 2022 aquest servei també va fer 8 formacions en les quals van participar 178 professionals.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès també ofereix el Servei d’assessorament familiar sobre alcohol i altres drogues (SAFAD), que ofereix atenció personalitzada sobre dubtes, qüestions i dificultats familiars relacionades amb el consum de drogues i altres conductes de risc. Durant l’any 2022 aquest servei va atendre 346 persones.

Més informació a www.ccapenedes.cat/drogodependencies

Darrera actualització: 28.02.2023 | 09:45