Ajuts Habitatge 2022

Dilluns, 30 de maig de 2022 a les 00:00

El Servei Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal de l'Alt Penedès informa dels ajuts per al pagament del lloguer i rehabilitació adreçats a la ciutadania, tant aquelles convocatòries obertes, com aquelles que pròximament s'obriran.

 

Rehabilitació dels edificis

Data d'inici: 23 de maig - Ajuts a les actuacions de rehabilitació d'edificis (plurifamiliars o unifamiliars) - Programa 3 - Ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica dels edificis d’ús residencial, plurifamiliar o unifamiliar, inclosos llurs habitatges. S’haurà d’obtenir una millora de l’eficiència energètica acreditant la reducció del consum d’energia primària no renovable i/o de la demanda energètica.

Data d'inici: 7 de juny - Ajuts a les actuacions de millora a l'eficiència energètica en habitatges - Programa 4 - Subvencions destinades a actuacions o obres de millora de l'eficiència energètica en els habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

Data d'inici: 20 de juny - Ajuts a l'elaboració de llibres de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació - Programa 5 - Subvenció destinada per a la implantació i generalització del Llibre de l'Edifici existent per a la rehabilitació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral amb el propòsit d’activar la demanada de rehabilitació energètica significativa i d’alta qualitat en els edificis

 

Pagament del lloguer

Pendent de convocatòria - Subvencions per al pagament de lloguer - Convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència pública competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

Convocatòria tancada - Subvencions per al pagament de lloguer per a persones grans - Convocatòria de subvencions per al pagament de lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d'exclusió social. 

Pendent de convocatòria - Bo jove d'habitatge (18-35 anys) - Convocatòria de subvencions per al pagament de la renda o preu pel lloguer d’un habitatge o d’una habitació amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés i el manteniment. L’ajuda serà de màxim 250 euros mensuals amb el límit de l’import mensual de la renda de l’arrendament o del preu de la cessió. Es concedirà per dos anys i la convocatòria estarà oberta de forma continuada i permanent.

Cal aportar la documentació següent:

  • Contracte de lloguer, habitació i/o cessió d'ús
  • Tots els rebuts de lloguer pagats l'any 2022
  • Certificat de titularitat del compte bancari

És imprenscindible està empadronat/ada a l'habitatge de lloguer

Darrera actualització: 30.05.2022 | 12:03