Actes de celebració del 8M

Dimarts, 12 de març de 2024

L'Ajuntament de Castellet i la Gornal ha celebrat el Dia Internacional de la Dona amb unes activitats programades amb l'objectiu de sensibilitzar a la societat i potenciar la igualtat real de gènere. Les activitats organitzades per la regidoria d'igualtat i feminisme van comptar amb una gran participació dels veïns i veïnes del municipi.

Les activitats van començar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb la lectura d'un manifest a càrrec de la Carme Capdevila Albor, jutgessa de pau titular de Castellet i la Gornal des de fa nou anys. En la seva intervenció va criticar les desigualtats que continua havent-hi i l'existència del cisheteropatriarcat i va posar un exemple del món de la justícia de pau on dins de l'Associació Catalana en Pro de la Justícia hi ha 362 homes i 146 dones.

Els actes de celebració van culminar el dissabte 9 de març amb el Sopar de la Dona, en la qual cent trenta-sis dones del municipi van participar i van gaudir d'un moment festiu. Al sopar, Joana Perianez, la regidora d'igualtat i feminisme va donar la benvinguda a totes les dones que hi van participar i les va convidar a crear una entitat de dones o feminista amb el suport de l'Ajuntament per constituir-la i l'atorgament de subvencions per a accions que es duguin a terme.

Les activitats del Dia de la Dona a Castellet i la Gornal va ser un gran èxit i va demostrar la importància de continuar promovent la igualtat de gènere i l'apoderament de la dona perquè només totes juntes podrem aconseguir la igualtat.

Darrera actualització: 12.03.2024 | 15:00